Sebgyógyítás hialuronsavval

 Humán felhasználásban és háziállatokon is egyaránt hatékony

Hyiodine

Sebgyógyulás hatékonyan... természetes úton
Hyiodine - natürliche Wundbehandlung

A HYODINE® egy orvostechnikai eszköz a krónikus és nem gyógyuló, komplikált sebek kezelésére. Egészen új irányból közelíti meg a sebgyógyítást, mely a természetes úton végbemenő, tudományosan is megvizsgált sejtregenerálódási folyamatokon alapszik. A hialuronsav, mely eredendően is megtalálható az emberi szervezetben, kiváló regenerációs képességéről ismert.

Nagyobb mennyiségben a bőrben van jelen, ahol gondoskodik annak megfelelő hidratáltságáról. Mivel ez a hatóanyag képes nagy mennyiségű folyadék megkötésére, így nagyon fontos szerepet játszik a sebgyógyulási folyamatokban is.

Az HYODINE® sérülésen történő alkalmazását követően, a hialuronsav folyadékot (váladékot) választ ki a sebből, aminek hatására a seb környezetéből összegyűjti a szükséges tápanyagokat és azon növekedési faktorokat, melyek elősegítik a gyógyulási folyamatokat. Ennek eredményeképpen a nélkülözhetetlen összetevők és tápanyagok koncentrált mennyisége jelenik meg a sérült területen, biztosítva a sebgyógyulást; a hialuronsav által megteremtett nedves környezet pedig hozzájárul a sejtek regenerálódásához és növekedéséhez..

 

Hyiodine - natürliche Wundbehandlung

A HYODINE® másik fontos összetevője a jód-komplex mely egy kiegészítő komponens a hilauronsav mellett. A jód által lehetővé válik a fertőzött sebek kezelése, segíti a hialuronsav stabilizálódását a termékben és megelőzi a különböző baktériumok által előidézett bomlását.

Összehasonlítva más hagyományos jód-tartalmú termékekkel a jód nagyon kis mennyiségben van jelen, ezáltal kevésbé csípi, irritálja a bőrt, így nem vált ki olyan heves védekező reakciót a betegeken.

A HYODINE® lábszárfekélyek, diabéteszes lábfekélyek, felfekvések, szövődmények következtében kialakult sebek kezelésére, akut sebek (vágott, metszett), felületi égés (a és b típusú II. fokú égési sérülés), operációs sebek gyógyítására ajánlott.

A HYODINE® 50 g-os kiszerelésben kapható. Egy kiszerelésnyi mennyiség többszöri kezelésre is elegendő, a seb méretétől függően. 5x5 cm-es seb napi kezelésénél az 50 g-os kiszerelés 1 hónapra elegendő mennyiséget tartalmaz.

A HYODINE® alkalmazásához ajánlott a seb méretének megfelelő steril gézlapok és steril műanyag fecskendő beszerzése, mely megkönnyíti a gél kivételét az üvegből.

Anigran

Állatok sebeinek kezelésére és gyógyítására
Anigran - natürliche Wundbehandlung

Az ANIGRAN® a nátrium-hialuronát egy steril viszkózus oldata. Hidratálja a sebet, megteremtve a megfelelő körülményeket a gyógyuláshoz és megelőzi a kötszer sebbe tapadását. A hialuronsav, mely eredendően is megtalálható az emlősök szervezetében, kiváló regenerációs képességéről ismert. Nagyobb mennyiségben a bőrben van jelen, ahol gondoskodik annak megfelelő hidratáltságáról. Mivel ez a hatóanyag képes nagy mennyiségű folyadék megkötésére, így nagyon fontos szerepet játszik a sebgyógyulási folyamatokban is.

Az ANIGRAN® sérülésen történő alkalmazását követően, a hialuronsav folyadékot (váladékot) választ ki a sebből, aminek hatására a seb környezetéből összegyűjti a szükséges tápanyagokat és azon növekedési faktorokat, melyek elősegítik a gyógyulási folyamatokat. Ennek eredményeképpen a nélkülözhetetlen összetevők és tápanyagok koncentrált mennyisége jelenik meg a sérült területen, biztosítva a sebgyógyulást; a hialuronsav által megteremtett nedves környezet pedig hozzájárul a sejtek regenerálódásához és növekedéséhez.

 

Az ANIGRAN® ajánlott mély sebek, harapások, elfertőződött sebek, nagy felületű horzsolások, operációs vagy nehezen gyógyuló sérülések, felfekvések, égési sérülések, valamint bőr hibák hidratálására, tisztítására és befedésére. Az ANIGRAN® készítmény az összes állatfajta kezelésére használható.

Az ANIGRAN® másik fontos összetevője a jód-komplex mely egy kiegészítő komponens a hilauronsav mellett. A jód által lehetővé válik a fertőzött sebek kezelése, segíti a hialuronsav stabilizálódását a termékben és megelőzi a különböző baktériumok által előidézett bomlását. Összehasonlítva más hagyományos jód-tartalmú termékekkel a jód nagyon kis mennyiségben van jelen, ezáltal kevésbé csípi, irritálja a bőrt, így nem vált ki olyan heves védekező reakciót a kezelt állatokon.

Anigran - natürliche Wundbehandlung

Az ANIGRAN® 50 g-os kiszerelésben kapható. Egy kiszerelésnyi mennyiség többszöri kezelésre is elegendő, a seb méretétől függően. 5x5 cm-es seb napi kezelésénél az 50 g-os kiszerelés 1 hónapra elegendő mennyiséget tartalmaz.


Az ANIGRAN® alkalmazásához ajánlott a seb méretének megfelelő steril gézlapok és steril műanyag fecskendő beszerzése, mely megkönnyíti a gél kivételét az üvegből.

 

Hialuronsav a sebgyógyításban

A hialuronsav természetes úton történő felhasználása a sebgyógyulási folyamatokban

Szöveti sérülések során az érintett területek nem csupán mechanikailag károsodnak, hanem az extracelluláris mátrix is sérül, részben a különböző baktériumok és a szervezet immunsejtjei által. A sérülések következtében a hialuronsav kis molekulatömegű hialuronsav fragmentumokra esik szét. Ezek a kisebb molekulák aktiválják az immunsejteket, amelyek biztosítják a sebgyógyulási folyamat elsődleges fázisát, a gyulladást; ugyanakkor aktiválják a sebgyógyulás regenerációs folyamatáért felelős sejteket is.


Sérülés helyén szervezetünk elsősorban a hialuronsavat kezdi el felszaporítani, mivel ennek az összetevőnek egy másik fontos szerepe a megfelelő nedves környezet megteremtése a seb területén, ezáltal lehetővé téve a kötőszövetek egyéb alkotóinak szintézisét és a sejtszaporodást, illetve biztosítja az extracelluláris mátrix megfelelő elrendezését. A hialuronsav a molekula súlyától függően különböző szerepet tölt be a szervezetben. A nagy molekulatömegű hialuronsav az extracelluláris mátrix egyik alkotója, mely annak összetételéért felel.

A hialuronsav egyik fontos szerepe, hogy képes átrendezni a mátrix összetételét. A hialuronsav az extracelluláris térben egy hálószerű szerkezetet hoz létre, melynek köszönhetően kötést tud kialakítani más proteoglikán molekulákkal, fehérjékkel és sejtreceptorokkal is (pl.: CD44 és RHAMM receptorok). Ezen tulajdonságai segítségével különálló sejtek is képesek átjutni az extracelluláris mátrixba. Mindezek mellet a hialuronsav felelős a kollagén rostok és mikrofibrillumok megfelelő, irányított elrendezéséért és részt vesz a sejtek vándorlásában azáltal, hogy rostjain keresztül lehetővé teszi a sejtek mozgását.

A hialuronsav egy anionos poliszacharid, mely nagy vízmegkötő képességgel rendelkezik. A proteoglikánokkal együtt (melyeknek az anionos poliszacharidok szintén jellemző alkotói) a hialuronsav az extracelluláris matrix megfelelő mennyiségű vízmegtartásáért is felel, ezzel elősegítve a tápanyagok és oxigén felvételét, és egyéb jelzőmolekulák diffúzióját.


A modern sebgyógyítási elméleteket alapul véve végeredményben a hialuronsav magához vonzza a "gyógyító koktél" molekuláit, ugyanakkor csökkenti a "koktél" TGF tartalmát (mely egyike a hegesedésért felelős faktoroknak).

 

rodalomjegyzék:
David-Raoudi, M. et al.: Differential effects of hyaluronan and its fragments on fibroblasts: Relation to wound healing, Wound Rep Reg, 2008, 16, 274–287  
Sterna, R. et al.: Hyaluronan fragments: An information-rich system, Europ J Cell Biol, 2006, 85, 699–715  
Wilgus, T.A.: Regenerative Healing in Fetal Skin: The Review of the Literature, OWM, 2007, 53, 16-31  
Yannas, I.V. et al.: Early Fetal Healing as a Model for Adult Organ Regeneration, Tiss Eng 2007, 13, 1789-1798

Kapcsolat

További információért forduljon hozzánk bizalommal!

Kapcsolatfelvétel

Elérhetőségeink

 

Central Europe

PharmaWorld Pharmaceuticals Kft

1094 Budapest

Bokréta u. 11-13.

 

Tel.: +36 303 702 071

Mail: info@hyiodine.eu